//Cum sa planifici eficient instalarea unui sistem de supraveghere exterior

Cum sa planifici eficient instalarea unui sistem de supraveghere exterior

Proiectele de instalare a unui sistem de supraveghere exterior pot parea simple la prima vedere, presupunand instalarea camerelor si conectarea cablurilor interne in retea. Cu toate acestea, situatia este mult mai complexa.

Exista mai multe etape in planificarea corecta a unui sistem de monitorizare exterior. Analizarea spatiului este un prim pas foarte important, deoarece se pot estima mai bine resursele necesare, distantele se pot masura precis, se pot observa obstacolele de instalare si nu in ultimul rand, se poate discuta cu clientul despre nevoile acestuia. In acest sens, pre-planificarea proiectului este utila pentru a intelege prioritatile.

Atunci cand se determina pozitia camerei de supraveghere intr-un spatiu exterior se va tine cont de doi factori importanti: puterea si transmisia. Exista trei scenarii diferite de proiectare a sistemelor de supraveghere exterioare. Primul este cazul in care se instaleaza un sistem de supraveghere intr-un spatiu fara infrastructura. Apoi avem spatiul cu infrastructura limitata si cel cu infrastructura solida.

Scenariul 1 – spatiu fara infrastructura

In acest caz nu exista nicio cladire in apropiere, fiind necesar un stalp de pozitie pentru instalarea camerelor de supraveghere. In locatiile aflate la distanta, accesul la retea sau chiar alimentarea cu energie electrica ar putea fi o problema. Este posibil ca datele sa fie transmise printr-o retea de date mobila, dar aceasta nu este intotdeauna o solutie de incredere. Alimentarea este o alta problema, care poate necesita o alternativa la energia solara.

Scenariul 2 – spatiu cu infrastructura limitata

In zonele cu infrastructura limitata nu exista un mediu protejat impotriva schimbarilor climatice pentru a implementa un sistem de supraveghere. Un parc ar putea fi un exemplu pentru acest scenariu. Un astfel de loc este expus din toate partile si ofera suficiente locuri potrivite pentru montarea camerelor, dar este posibil sa nu existe acces la o retea din apropiere pentru transmiterea datelor. In aceste situatii este posibil sa fie necesar utilizarea unui spatiu de stocare suplimentar sau folosirea unui server video pentru inregistrarea datelor. Bineinteles, trebuie luat in calcul o metoda de protejare a serverului.

Scenariul 3 – spatiu cu infrastructura solida

In cazul unui spatiu cu infrastructura solida situatia devine ceva mai simpla. Cladirile sunt la fata locului si la distante destul de apropiate de locatia camerei de supraveghere. Aici am putea da exemplu o cladire de birouri sau parcare, singura preocupare fiind o sursa sigura de putere in imediata apropiere a camerelor de supraveghere.

Acestea sunt cele mai des intalnite situatii pentru instalarea unui sistem de monitorizare exterior. In cazuri specifice, preocuparile vizeaza aspecte precum disponibilitatea conectivitatii la putere, necesitatea unor aparate de masura si control al tensiunii, iar lista poate continua.

2017-11-29T11:15:56+00:00 13 noiembrie 2017|Noutati|0 Comments